10 Ocak 2013 Perşembe

Bebeğin Hastalanınca

Bebekler ateşlenir, hastalanır. Bu çok normaldir ve hatta olması tercih edilendir. Bağışıklık sistemi gelişir, vücut direnci artar, hastalıklarla mücadele etmeyi öğrenir. Kısaca çocuklar hasta olarak büyürler. Ama gel de bunu tecrübesiz ve endişeli  anne-babaya yani bize anlat :)
İlk ateşlendiğinde bir saatte atlatmıştık neredeyse. Ama asıl hastalanması aralık ayının ilk haftasında yani 10. ayını doldurduğu günlerde oldu. Ateşi 39.5 olduğunda panikledik, ilaç verdik. Buz gibi soğukta tamamen soyduk. İlk başlarda onunla oyun oynuyoruz zannedip gülü  msüyordu yavrucak, fakat zaman ilerledikçe halsizlik, uykusuzluk sinirlerini bozdu. Yanımıza yatırdık. Arada birkaç dakikalığına sızıyor sonra gene uyanır ve ağlıyordu. Sabah 6 olduğunda dayanamadık ve hastaneye götürdük. 1 saat içinde ateşi düştü. 
Onun o kocaman yataktaki minicik çıplak bedenini, ağlamaktan kıpkırmızı olan yüzünü, bizim yaptığımız maymunluklara gülmek için zorladığı dudaklarını, "ne olur bana" der gibi soran bakışlarını unutamam. Evet; babası ve benim için zor geçti birkaç gün. Onun halsiz, gülmeyen ve adeta yardım için yalvaran hali içimizi acıttı ama geçti gitti. Geriye annelik-babalık yolunda edindiğimiz tecrübe kaldı :) 
Hastalıklar gelip geçici, basit olsun. Yaşamını etkilemesin yeter. Varsın güçlensin bünyesi ama canı çok acımasın. Ona gelecek her şey bana gelsin de onun gülen gözleri hiç değişmesin.

9 Ocak 2013 Çarşamba

Yeni Sene Yeni Bir Sayfa

Geç kalınmış bir yeni yıl yazısı ama olsun..
2012 dünya genelinde malesef güzel izler bırakmadı ama benim yaşamımdaki yeri öyle güzel ki, 2012 benim için hep ölümsüz kalacak. 
2012'de kızımla tanıştım, onu sağlıkla karnımda taşıdım, büyüttüm ve dünyaya getirdim şükürler olsun. Deniz'in doğum tarihi 2012, ailemize bambaşka bir mutluluk getirdi; sevinç, neşe, büyük sorumluklar ve dünyanın en güzel hikayesini verdi bize. Onunla beraber yeniden yaşamayı, büyümeyi öğrendim; yaşama, dünyaya, insanlara bakışım değişti. Önceliklerim, önem verdiklerim, mutlu olduğum veya öfkelendiğim şeyler değişti. Bambaşka bir insan oldum sanki. İşte bu yüzden 2012 yeniden doğduğum ikinci doğum senem gibi oldu. 
Yeni başlangıçlar her zaman iyi hissettirir. Yılbaşı büyük olay değil belki ama yeni bir sayfa açmak için, umutlu olmak için güzel bir bahane bence. Bu yüzden gelen yeni sene herkese basit sevinçler versin isterim. Basit ama yaşamın temel mutlulukları bizlerle olsun. Sevdiğimiz insanlarla sağlıkla ve huzurla güzel günler geçirelim. Bunlara sahip olduktan sonra geriye kalan her şey birer ayrıntıdır zaten.

Herkese mutlu seneler..