3 Ekim 2012 Çarşamba

Antalya ve Deniz'in İlk Tatili

"Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir" K. Atatürk.
18. yaşımdan  beridir her yaz hiç kesintiye uğramadan Antalya'da tatil yapma fırsatım oldu. Önce anne babamla, bazen abimlerle sonra da Özkan'la. Bu sene ise kızmız Deniz'i bu cennet şehirle tanıştırma fırsatı bulduk. Bizim için Antalya tatilleri her zaman Eylül ayının ikinci yarısında geçmiştir. Okullar açılıp, herkes evlerine döndükten sonra. Hava hem sıcak hem ılık, plajlar boş ve sakinken Antalya en güzel günlerini yaşar. Hoş Antalya Atatürk'ün deyimiyle gerçekten dünyanın en güzel şehri...Her mevsim güzeldir eminim. Fırtınalı yağmurları, iki ay süren cehennem sıcakları da gülün dikenleri olur olsa olsa.
Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke ama içinde yedi km'lik sahil şeridi boyunca tertemiz, yosunsuz, kayalıksız deniz barındıran tek bir şehir var, Antalya. Sırf bu özelliğinden dolayı bile Antalya çok özel ve eşsiz. Gittikçe gelişen, tüm büyük şehir özelliklerini barındırmanın yanı sıra Türkiye'nin bence en modern şehri aynı zamanda. Bunun dışında en fazla 3-4 saatlik mesafelerde gidilebilecek cennet kasabalar, koylar, denizler var. Bence Antalya'lılar çok şanslı. Her daim tatil havasında, her türlü şehir imkanı ile huzur içinde yaşıyorlar. Yılın beş ayı eşsiz denizinde yüzmek, plajlarında keyif yapmak, Tophane çay bahçesinden eşsiz Kaleiçi'ni seyretmek, limandan tekneye atlayıp Kemer'e veya Kaş'a gidebilmek, baharda henüz kimsecikler yokken Olimpos'a çıkmak, keşfedilmemiş köyleri, yaylaları gezebilmek, kimsenin kimseyi yargılamadığı modern bir şehirde yaşamak çok güzel olmalı. Bir ucundan da olsa parçası olabildiğim için ben de kendimi çok şanslı görüyorum. 
12. sene yine sonsuz keyif aldığım bir hafta geçirdim. İlk kez çekirdek aile olarak gelmenin keyfi başkaydı tabi. Anneannesi ve dedesi başta olmak üzere büyük dayısı, yengesi, teyzesi, halası ve eniştesiyle bol bol zaman geçirdi. Arada bizim de baş başa zaman geçirmemize izin verdi sağolsun :) Kızım da bu güzel şehrin havasını,suyunu sevdi biliyorum. Uçsuz bucaksız denize şaşkın  şaşkın ama sanki bilirmişcesine keyifli bakışlarını hiç unutamam. Bundan sonra Antalya'da daha güzel günleri geçer inşallah. Her yaz onu o muhteşem denizde yüzerken görmeyi çok istiyorum. 

Hiç yorum yok: